Jacques-Henri & Sandrine / keuken

Brussel, 2018
135 m²
Renovatie van keuken en badkamer in het centrum van Brussel

_

Jacques-Henri wilde de keuken en badkamer renoveren in zijn Brusselse postindustriële flat. De meest radicale wijziging was de afbraak van de berging en badkamer, oorspronkelijk gelegen tussen de inkomhal en de keuken. Het herdefiniëren van de ruimtes en hun toegang maakte ze praktischer en het geheel werd visueel aantrekkelijker. De slaapkamers hadden wanden met veel glas die het geluid deden weergalmen. Om het geluid te absorberen werden gordijnen opgehangen die tegelijkertijd kleur toevoegden aan het interieur. Door gebruik van strakke lijnen en een mix van kleuren en materialen werden oude en nieuwe elementen succesvol gecombineerd; en het oorspronkelijke karakter van de flat behouden.

 

> Projectoverzicht

In samenwerking met Benoit Deneufbourg